Kaş Ekimi

         Kaş ekimi dökülen, seyrek, şekli bozuk olan kaşların daha estetik görünüme kavuşturulması için yapılan estetik amaçlı bir uygulamadır. Saçlar gibi kaşlar da genetik özellikler ve çeşitli dış faktörlerden etkilenir.

Bazı insanların kaşları çok açık renkli olması, dökülmesi veya genetik olarak seyrek olması sebebiyle yok gibi durur. Özellikle hanımlar için büyük sorun olan bu durumun giderilmesi için çeşitli yöntemler uygulanır. Kaş kalemleri, dövme ve kaş ekimi gibi alternatiflerle kaşların daha canlı ve estetik olması sağlanabilir. Ancak son yıllarda hem kalıcı bir çözüm olması hem de tamamen doğal durması sebebiyle kaş ekimi daha fazla tercih edilmektedir. Özellikle çeşitli hastalıklar veya ilaç kullanımı sebebiyle dökülen kaşların yerine, kişinin kendi saç kökleri ile yapılan bir uygulama olan kaş ekiminin tercih edilmesinin sebebi budur.

Saç ekimi konusunda gelişen teknoloji sayesinde sakal, bıyık ve kaş ekimi de aynı yöntemlerle gerçekleştirilebilmektedir. Saç ekimi için uygulanan tüm teknikler kaç ekimine de uygundur. Kişinin kendi saçlarından alınan köklerin kaş bölgesine yerleştirilmesinden bir süre sonra yeni kaşları çıkmaktadır.

Kaş ekimi için uygulanan yöntemlerin gelişmesi sonucunda, ekilen kökün yönü belirlenebilmekte, kaşın şekli için ekimden önce yapılan modelleme ile kişinin yüzüne en uygun model elde edilmektedir.

Kaş ekimi yapılırken, kökler kaş hattı içine yerleştirilir. Eğer hastada az da olsa kaş varsa, bu kaşlar ile uyumlu ve aynı alana ekim yapılır. Ancak kişinin kaşları hiç yoksa yapılacak modelleme ile köklerin nereye ve ne şekilde ekileceğine karar verilir. Ekim sıklığına uygulamayı yapan hekim karar verecektir. Koyu renkli kaşlarda çok sık kök ekimine gerek yoktur ancak daha açık tenli ve saçlı kişilerin kaşları da açık renkli olacağından biraz daha sık ekim yapılmaktadır. Kaş ekiminden sonra çıkan kaşlar, kökler belli bir yönde çıkacak şekilde yerleştirildiğinden yatık olacaktır. Bu da kaşın tamamen doğal bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Ekim ile çıkan kaşlar zaman zaman kesilerek kısaltılabilir.

Kaş Ekimi Yöntemi

Kaş ekimi için çeşitli teknikler kullanılmaktadır. Bunlar genellikle saç ekimi için uygulanan yöntemlerdir. Bugün için saç ekimi konusunda en popüler yöntemler FUE ve DHİ tekniğidir. Her iki teknik de kaş ekimi için uygundur.

Kaş ekimi yapılacak kişinin nakle uygun kıl köklerinin bulunması gerekir. Genellikle saçlı ense derisinden alınan saç kökleri kaş ekimine uygundur. Ancak ekime uygun saç teli yoksa, vücudun başka yerlerinden de kök transferi gerçekleştirilebilir.

Uygulama lokal anestezi altında yapılır. Ekim yapılacak ve kök alınacak alanlara sedatif uygulama ile uyuşması sağlanır. Saçlı deriden alınan kıl kökleri hava ile çok kısa bir süre temas eder. Bu süreçte özel bir solüsyon ile ekime uygun hale getirilir ve bekletilmeden ekim yapılacak alana yerleştirilir. Yeni teknikler sayesinde hiçbir kesi veya iz kalmadan kaş ekimi yapılabilmektedir. Mikro iğnelerle kök alımı ve ekimi yapıldığından kanama veya morarma olmaz.

Kaş ekimi; anestezi almasına engel bir rahatsızlığı olan, hamile veya yeni doğum yapmış, ciddi bir hastalıkla ilgili ilaç tedavisi devam eden ve yetişkin olmayan kişilere yapılamaz. Uygulamanın donanımlı bir hastanenin ameliyathanesinde ve cerrahi ihtisası olan bir tıp hekimi tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Cerrahi yetkinliği olmayan veya güzellik uzmanı adı verilen kişilerin bu işlemi yapması hem yasaktır hem de sağlık açısından büyük riskler taşır.

Kaş Ekimi Sonrası

Kaş ekiminden sonra hasta hemen gündelik hayatına dönebilir. Ancak doktoru tarafından verilen yönergelere harfiyen uyulmalıdır. Doktor gerekli görürse antibiyotik kullanmasına doktor karar verir. Belli bir süre darbe ve fiziki müdahaleden kaçınılmalı, ilk birkaç gün su değdirilmemeli ve kaşlar yeniden çıkana kadar kaşlarda kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Tüm talimatlara uyulması ve dikkat edilmesi halinde, ortalama 6 ay ile 1 yıl içinde kişi yeni ve sağlıklı kaşlara kavuşur.

Ekilen kaşlar tıpkı saçlar gibi beyazlaşabilir. Çünkü transfer edilen kökler kişinin kendisine ait olduğundan aynı genetik kodlara sahiptir. Bu yüzden saçlar gibi ekim yapılan kaşların beyazlaması mümkündür. Kişi isterse tıpkı saçlar gibi kaşlarını da boyayabilir.

Kaş ekimi konusunda daha detaylı bilgi ve randevu almak için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.